A TÁRSASJÁTÉKRÓL

PHIX – BIZTOS TÁRSAD A GYERMEKNEVELÉSBEN!

Pszichológiai, kommunikációs társasjátékok családok számára

„A szülői hivatás lényege, hogy azt a gyermeket gondozd, neveld a tőled telhető legnagyobb szeretetben, akit kaptál, és ne azt, akit magadnak elképzeltél. Hisz ő pontosan az a gyermek, akinek lennie kell. És ha szerencsés vagy, ő lehet a „tanár”, aki téged is azzá nevel, akivé válnod kell.”

A Phix társasjáték, különböző nézőpontokat bemutató, tanító, tanácsadó és pszichológiai nézőpontokon alapuló családi társasjáték, pszichológus által összeállított kártyákkal és tanácsokkal.

Pont, amire szükséged van!

A játékból kiderül számodra, hogy melyek azok a fontos lépések, viselkedési formák, amelyek segítségével szeretetteli, erős, bizalmon alapuló, jó kapcsolat építhető szülő és gyermek között.

A játék révén olyan új szempontokat, ötleteket és módszereket kapsz a gyermekneveléshez, amelyek hasznosnak és eredményesnek fognak bizonyulni számodra.
Segítségével magabiztosan fogod tudni kezelni a „kamaszos” helyzeteket, és könnyebben megértheted, hogy gyermeked hogyan látja és értelmezi az őt körülvevő világot!

Nem tudsz vagy nincs időd beszélgetni gyermekeddel?
Nem értesz szót vele?

Sok szülő mondja gyermekére: „Mindent megtennék érte!”

Ez dicséretes, viszont ügyeljünk arra, hogy ne csak a „Mindent megveszek neki, mert annyira szeretem!” elvben merüljön ki a gondoskodás, hanem arra is gondoljunk, hogy odafigyeléssel, egy tartalmas, jó beszélgetéssel sokkal többet tudunk adni gyermekünknek holmi tárgyaknál:
figyelmet, szeretetet, biztonságot!

A kamaszkor legnagyobb veszélye a szülő és gyermek közötti kommunikáció elmaradása.
Ez a társasjáték abban is segít, hogy a gyerekek megtanulhassák, hogyan fejezhetik ki magukat a leghatékonyabban, a pszichológus által összeállított kártyákkal, pedig könnyebb lesz beszélgetni egymással. A játék segít közelebb kerülni gyermekedhez és megérteni mindazt, amit egy kamasz megél.

Testvérek, barátok is játszhatják ezt a játékot, szülői felügyelet nélkül, hogy jobban megismerjék egymás gondolatait, esetleges problémáit, ezáltal megértőbbek lehetnek egymással. Ez esetben vegyétek ki a játékból a szülő kártyákat, csak a gyermek kártyákat használjátok, és hagyjátok, hogy egy jót beszélgessenek egymással a gyerekek!

Egy kihagyhatatlan társasjáték!

Kisiskolások és kamaszok problémáival foglalkozik; egyáltalán nem egyszerű kérdéskörökkel, amelyek szinte minden családot érintenek bizonyos mértékben.

Minden szülő – aki törődik gyermekével – egy napon rájön, hogy valami megváltozott.

Nem tud úgy kommunikálni gyermekével, mint régen.

Te is így vagy ezzel?

Igen, ez a kamaszkor! Ezt, úgymond, túl kell élnünk!
De kamasz gyermeked szempontjából nem mindegy, hogy hogyan!


Milyen előnyei vannak a PHIX társasjátéknak?

A játék hozzásegít a szülő felé irányuló nyitottság kialakulásához.

A játék során eljuthatsz odáig, hogy elárulsz magadról olyan dolgokat is, amiket a család még nem tudott rólad.

Így gyermeked látja a te nyitottságodat, ezáltal ő is sokkal nyitottabb lesz feléd. Valószínűleg elmond olyan problémákat is, amelyeket egy „normál” élethelyzetben nem mondana el. A játék olyan neveléssel kapcsolatos kérdésekben is segíthet, amelyeknél talán elakadtál, vagy épp csak egy kis megerősítésre lenne szükséged. Gyermeked számára pedig lehetőséget ad az örömteli kibontakozásra, és olyan információkkal gazdagítja, amelyeket hasznosítani tud élete több színterén.

A pszichológus most „házhoz jön”, ráadásul akkor, amikor ti szeretnétek.

  • Nem értesz szót gyermekeddel?
  • Nem érted, mi zajlik benne?
  • Nem alakulnak jól a spontán beszélgetések?
  • Elgondolkodtál már azon, hogy szakemberhez kellene fordulnotok, hogy kikérd egy pszichológus tanácsát?

A játék során, kicsit úgy érezhetitek magatokat, mintha pszichológusnál járnátok.

Ezen az áron sehol nem kapsz ennyi szakmai tanácsot!

A társasjáték pszichológus segítségével és szaktudásával készült. Azért, hogy a szülők, nagyszülők olyan használható és a gyermekekkel együtt igénybe vehető szakszerű segítséget kaphassanak a kamaszokhoz, ami könnyedén és tetszés szerinti gyakorisággal elérhető a számukra.
Egy egyszeri szakmai konzultáció óradíja fedezi a játék költségét. Sokan őszintén megdöbbennek, hogy mennyi tudást és tanácsot kapnak ezért.

A PHIX társassal a játékról sem kell lemondanotok!

A „komoly” témák mellett szerepet kap a játékosság is.

Egyes állomásokon igazi kihívásokkal találkozhattok. Hiszen a mozgásnak, az ügyességnek is szerepe lesz a továbbjutásban.

Sőt, a játék során kitekinthettek a jövőre, a megvalósításra váró álmok, vágyak és célok lehetséges világába is.

Ez a társasjáték egy igazi örömteli kaland, melynek résztvevői játszva ismerhetik meg egymást, kerülhetnek még közelebb egymáshoz.

Legyen hetente egy kis időtök egymásra!

Egy tea vagy egy süti mellett, csak egymásra figyelve társasozzatok, beszélgessetek!

Ez jót tesz a gyermek-szülő kapcsolatnak.

  • Közben megtanulhattok egymásra figyelve kommunikálni.
  • Fejleszthetitek az egymás közötti kommunikációt és érzelmi kultúrát.
  • Erősíthetitek gyermeketek önbizalmát és nem utolsósorban a családon belüli összetartást, bizalmat.

Segít gyermekednek kibeszélni a vélt vagy valós problémáit. A kamaszok egy szeretetteljes családi légkörben oldódhatnak fel, nyílhatnak meg igazán.

Tudtad, hogy a gyerekek egy kívülálló harmadik személytől szívesebben fogadnak el tanácsot, mint a szüleiktől, rokonaiktól?

Ez a társas biztosítja a kívülállóságot.

Azonban itt veled együtt történik a tanácsadás, és nem nélküled. Hisz, a kamaszok egy szeretetteljes családi légkörben oldódhatnak fel és nyílhatnak meg igazán.

 És ezt neked, szülőnek kell megteremtened!