phix társasjáték 9-13 éveseknek

Pszichológiai társasjáték kiskamaszok számára

Önbizalom-fejlesztő

kommunikációt elősegítő,

problémakezelő,

pszichológus által készített társasjáték, 55 db mozgásos vicces feladattal.

A társasjáték fő témakörei:

  • Iskolai problémák
  • Barátok
  • Prevenció

Minden témakörben 20-20 db szülőkre, lányokra és fiúkra vonatkozó kérdés, tanács található, hiszen mindannyian más-más kamaszkori problémákkal találkoznak, és ezeket másképp élik át.


Témakör szerinti kártyák lányoknak és fiúknak

A „témakör” kártyák egyik oldalán található a témakőr szerinti kérdés. A kártya húzójának válaszolnia kell a kérdésre úgy, ahogyan ő gondolja. A válasz után megfordítjuk a kártyát és felolvassuk az ott található pszichológus által írt szövegrészt. Egyes kártyákon vicces, mozgásos feladatot is elhelyeztünk a számotokra, amiben pingponglabda lesz a segítségetekre. Testvérek, barátok is játszhatják a társasjátékot, szülői felügyelet nélkül, hogy jobban megismerjék egymás gondolatait, esetleges problémáit, ezáltal megértőbbek lehetnek egymással. Ekkor, vegyétek ki a szülőhang kártyákat a játékból, csak a gyermek kártyákat használjátok, és hagyjátok, hogy egy jót beszélgessenek egymással a gyermekek.

Témakör szerinti kártyák szülőknek

A szülő kártyáknál a szülők, kétféle pakliból választhatnak:

1. Félelmek – Itt azt boncolgathatjuk, amitől egy szülő fél, illetve amitől félti a gyermekét. Így a kamasz belelát egy kicsit a szülő félelmeibe, remélhetőleg elgondolkodik rajtuk, és jobban megérti, elfogadja a szülő érzéseit.

2. Gyermekkori emlékek – Itt a szülőnek vissza kell emlékeznie a gyermekkorára, hogy mit érzett abban az adott szituációban, amikor annyi idős volt, mint amilyen korú most a gyermeke. Így a gyermek is megnyílik és őszintébb lesz, hisz látja, hogy nincs egyedül a problémával, a szülők is átmentek ezeken a testi lelki válságokon.

A kártya egyik oldalán található a témakör szerinti kérdés, külön pakliban a fiúknak, a lányoknak és a szülőknek. A válaszok megbeszélését követően megfordítjuk a kártyát, és az ott lévő pszichológiai tanácsot hangosan olvassuk fel, mert ebből mindenki tanulhat.


Extra mezők, extra kártyák

Jövőkép – álmok

A játék vége felé közeledve az út kettéágazik, itt választhatunk, merre megyünk tovább: folytatjuk az eredeti utunkat, vagy a Jövőkép – álmok mezők mentén szeretnénk tovább haladni.

„Szeretném, ha megváltoznál” mezők

Ha a játékos erre a mezőre lép, lehetősége van elmondani, megbeszélni, hogy mi az, ami rosszul esik neki akár a szülő, akár a gyermek viselkedésével kapcsolatban, és kérheti, hogy változtasson rajta. Minden családban más és más problémákkal kell megküzdeni. Mindenki maga tudja, mit szeretne kérni a másiktól, miben változzon, változtasson.

Bónusz mező: Pontszerzési lehetőség!

A játéktáblán 10 db „Bónusz” mező található. Ha a játékos erre a mezőre lép, akkor meg kell oldania a kártyán szereplő játékos, mozgásos, vicces feladatot. Ha ezt ügyesen teljesíti, akkor megkapja a kártyán lévő pontszámot.

„Bónusz” mezőkön, és a feladatkártyáknál lehet pontokat gyűjteni. Ebben a játékban nem az a győztes, aki elsőként ér a célba, hanem az, aki a legtöbb pontszámot gyűjtötte a Bónusz és a feladatkártyákon megoldott feladatokkal. Célszerű a pontokat külön papírra feljegyezni és a játék végén összesíteni.

Egyes játékoknál papírt és ceruzát is használni fogunk. A dobozban ceruzát és a papírt nem találtok, ezeket az eszközöket nektek kell kikészíteni.

Legyen hetente egy kis időd, amikor csak a kamasz gyermekedre figyelsz! Egy tea vagy egy süti mellett, csak egymásra koncentrálva beszélgess gyermekeddel! Ez jót tesz a gyermek-szülő kapcsolatnak, másrészt segít gyermekednek is kibeszélni a vélt vagy valós problémáit. Ez a játék éppen abban segít, hogy feloldja azokat a lehetséges gátakat, melyek a szülők és kamaszok közötti hatékony és jó kommunikációt akadályozzák. Így könnyebben megértheted, hogy gyermeked hogyan látja és kezeli az őt körülvevő világot.

A játék segítségével megtanulhattok egymásra figyelve kommunikálni. Erősíthetitek a magad és gyermeked önbizalmát, továbbá fejleszthetitek az egymás közötti kommunikációt, érzelmi kultúrát, a családon belüli összetartást és bizalmat.

Kellemes, őszinte beszélgetést és jó szórakozást kívánunk a PHIX Pszichológiai Társasjátékhoz!


Vásárlás

Rended meg társasjátékunkat kedvezményes áron!

ONLINE ÁR: 12.990 FT

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

MEGRENDELEM

Vélemények a PHIX társas vásárlóitól

Valódi vásárlói vélemények, melyekre igazán büszkék vagyunk

Motivàciò egy jò beszèlgetès volt… mert nèha nem tudom mit is gondolnak igazábòl a kamasz fiaim, akik 11 ès 13 èvesek. Fantasztikus jàtèk, a fiaim nagyon èlveztèk.. vègre ùgy èreztem, hogy kötetlenūl, gàtlàsok nèlkūl beszèlgettūnk.

Köszönöm! !!

Ágica

Csalàdunk nagyon szeret tàrsasozni, ajànlottàk az iskolàban a Phix tàrsasjàtèkot, nem csalòdtunk.. ez egy fantasztikus, okos jàtèk… csak gratulàlni tudok hozzà! Kèt gyermekem van, a kislànyom 11 èves a kisfiam 13.
Mindig civakodtak, kicsit gonoszak is voltak egymàssal, de miòta jàtszottunk pàrszor ezzel a jàtèkkal sokkal jobban megèrtik egymàs kisebb, nagyobb broblèmàit… nem veszekednek annyit inkàbb segìtik egymàst. Ajànlom minden szūlőnek!

Krisztina

19 èves sràc vagyok..

A 12 èves hugommal, jàtszottam a tàrsasjàtèkkal, mert folyton nyaggatott : )Nagyon örūlök, hogy ràvett a jàtèkra, mert sokkal jobban megismettem gondolatait, problèmàit, èrzèseit… ìgy sokkal közelebb kerūltūnk egymàshoz.

Peti