phix társasjáték 9-13 éveseknek

Pszichológiai társasjáték kiskamaszok számára

Önbizalom-fejlesztő

kommunikációt elősegítő,

lelki problémákat kezelő,

pszichológus által készített társasjáték.

A társasjáték fő témakörei:

  • Iskolai problémák
  • Barátok
  • Prevenció

Minden témakörben 20-20 db szülőkre, lányokra és fiúkra vonatkozó kérdés, tanács található, hiszen mindannyian más-más kamaszkori problémákkal találkoznak, és ezeket másképp élik át.


Témakör szerinti kártyák lányoknak és fiúknak

A „lány” és „fiú” kártya egyik oldalán található a témakör szerinti kérdés. A kártya húzójának a homokóra megfordítása után 1 perce van a válaszadásra úgy, ahogyan ő gondolja. A másik kérdésre ugyanezen a kártyaoldalon a kamasznak kell válaszolnia úgy, ahogyan a szerinte helyes viselkedést, törekvést elképzeli abban a helyzetben. Szintén 1 perc áll a rendelkezésére.
A második válasz után elővesszük a kis füzetet az adott témakörhöz, és a megfelelő kártyaszámhoz lapozunk. Ott egy szövegrész található a pszichológus tanácsaival, hogy erre a kérdésre mi lenne a leginkább adekvát gondolat, reakció.

Témakör szerinti kártyák szülőknek

Szülő kártya (Gyermekkori emlékek)
Itt a szülőnek vissza kell emlékeznie a gyermekkorára. Különböző problémák kerülnek előtérbe: otthoni problémák, csúfolódás, önbizalomhiány. Itt a szülőnek meg kell válaszolnia 1 percben, hogy mit érzett abban az adott szituációban, mikor annyi idős volt, mint amilyen korú most a gyermeke. Így a gyermek is megnyílik és őszintébb lesz, hisz látja, hogy nincs egyedül ezzel a problémával, a szülők is átmentek ezeken a testi-lelki válságokon! A másik kérdésre ugyanezen a kártyaoldalon a szülő mondja el, hogy szerinte mi lett volna a helyes viselkedés, törekvés abban a helyzetben. A második válasz után elővesszük a kis füzetet, az adott témakörhöz lapozunk, és felolvassuk az ott található szövegrészt, ami a pszichológus tanácsait tartalmazza.

A pszichológus tanácsait mindig hangosan olvassuk fel, hisz ezekből mindenki tanulhat!
Ha esetleg egy-egy témánál nem tudtok válaszolni a kártyán lévő kérdésre, nem gond. A pszichológus által írt tanácsok ezt „kiválthatják”.

Viszont ha a füzetet​,​ mégsem szeretnétek használni ​a játék során​, azzal sincs semmi gond, csak beszélgessetek kedvetekre, és ​
akkor vegyétek elő, ha úgy érzitek szükségetek van ​a tanácsokra​.

Szülő kártya (Félelmek)
Itt azt boncolgatjuk, amitől egy szülő fél, illetve amitől félti a gyermekét. A kamasz belelát egy kicsit a szülő félelmeibe, remélhetőleg elgondolkodik rajtuk, és jobban megérti, elfogadja a szülő érzéseit. A szülő kártya egyik oldalán található a témakör szerinti kérdés. Itt a kártya húzójának a homokóra megfordítását követően 1 perce van a válaszadásra úgy, ahogyan ő gondolja. A másik kérdésre ugyanezen a kártyaoldalon a szülőnek kell válaszolnia úgy, ahogyan a szerinte helyes viselkedést, törekvést elképzeli az adott helyzetben. A második válasz után elővesszük a kis füzetet az adott témakörhöz, és a megfelelő kártyaszámhoz lapozunk, ahol egy szövegrész található a pszichológus tanácsaival, hogy mi lenne a leginkább adekvát, megfontolt cselekvés.


Extra mezők, extra kártyák

A játék tartalmaz továbbá 20 db „Jövőkép – álmok” kártyát és 10 db „Jövőkép – álmok”mezőt. A játék vége felé közeledve az út kettéágazik, itt választhatunk, merre megyünk tovább: folytatjuk az eredeti utunkat, vagy a Jövőkép mezőn haladunk tovább.

A játéktáblán 3 db „Szeretném ha megváltoznál” mező is található. Ha a játékos erre a mezőre lép, lehetősége van elmondani, hogy mi az, ami bántja akár a szülő, akár a gyermek viselkedésével kapcsolatban. Így elmondhatjátok egymásnak, hogy ez rosszul érint titeket és kérheted, hogy változtasson rajta. Természetesen minden családban más problémákkal kell megküzdeni, mindenki maga tudja, mit szeretne kérni a másiktól, miben változzon, változtasson!

+10 db „Bónusz” mező is található a játéktáblán. Ha a játékos erre a mezőre lép, akkor meg kell oldania a kártyán szereplő játékos feladatot. Ha ezt ügyesen teljesíti, akkor megkapja a kártyán lévő pontszámot. Csak itt, a „Bónusz” mezőkön lehet pontszámokat gyűjteni. A szerencsén is múlik, hogy végül ki lesz a győztes, hisz ahhoz, hogy pontot szerezzünk, rá kell lépnünk a „Bónusz” mezőre.
Ebben a játékban nem az a győztes, aki elsőként ér a célba, hanem az, aki a legtöbb pontszámot gyűjtötte a „Bónusz” mezőre lépve, az ott megoldott feladatokkal!

Kellemes, őszinte beszélgetést és jó szórakozást kívánunk a PHIX Pszichológiai Társasjátékhoz!


Vásárlás

Rended meg társasjátékunkat kedvezményes áron!

ONLINE ÁR: 11.990 FT

Az ár tartalmazza az ÁFA-t.

MEGRENDELEM

Vélemények a PHIX társas vásárlóitól

Valódi vásárlói vélemények, melyekre igazán büszkék vagyunk

Motivàciò egy jò beszèlgetès volt… mert nèha nem tudom mit is gondolnak igazábòl a kamasz fiaim, akik 11 ès 13 èvesek. Fantasztikus jàtèk, a fiaim nagyon èlveztèk.. vègre ùgy èreztem, hogy kötetlenūl, gàtlàsok nèlkūl beszèlgettūnk.

Köszönöm! !!

Ágica

Csalàdunk nagyon szeret tàrsasozni, ajànlottàk az iskolàban a Phix tàrsasjàtèkot, nem csalòdtunk.. ez egy fantasztikus, okos jàtèk… csak gratulàlni tudok hozzà! Kèt gyermekem van, a kislànyom 11 èves a kisfiam 13.
Mindig civakodtak, kicsit gonoszak is voltak egymàssal, de miòta jàtszottunk pàrszor ezzel a jàtèkkal sokkal jobban megèrtik egymàs kisebb, nagyobb broblèmàit… nem veszekednek annyit inkàbb segìtik egymàst. Ajànlom minden szūlőnek!

Krisztina

19 èves sràc vagyok..

A 12 èves hugommal, jàtszottam a tàrsasjàtèkkal, mert folyton nyaggatott : )Nagyon örūlök, hogy ràvett a jàtèkra, mert sokkal jobban megismettem gondolatait, problèmàit, èrzèseit… ìgy sokkal közelebb kerūltūnk egymàshoz.

Peti